De Gelderlander: Judoka Mooren wil meteen medaille pakken op eerste grote titeltoernooi

9 maart 2010 - NIJMEGEN - Eindelijk kan judoka Jeroen Mooren van Top Judo Nijmegen naar een groot titeltoernooi.Verlost van de gestopte oud-wereldkampioen Ruben Houkes, mag de 24-jarige lichtgewicht naar de Europese kampioenschappen in Wenen van 22 tot 25 april.

Houkes was jarenlang de grote concurrent van Mooren in de categorie tot zestig kilo. De judoka van Kenamju uit Haarlem behaalde internationaal belangrijke prijzen (wereldkampioen, brons op de Olympische Spelen) en het lukte de Nijmegenaar maar niet hem in de pikorde voorbij te streven. Nu Houkes zijn judopak definitief heeft opgeborgen, is de tijd voor Mooren écht aangebroken.

"Het is mooi dat ik nu onbetwist de nummer één van Nederland bent", vindt hij. "Het werd een keer tijd. Nu heb ik vooral heel veel zin om te gaan presteren in Wenen, waar het behalen van een medaille absoluut mijn doel is."

Dat is geen grootspraak van de Nijmeegse student. Al een aantal jaren bewijst hij goed mee te kunnen op internationale toptoernooien. Hij won twee wereldbekerwedstrijden en staat steevast in de top tien van de wereldranglijst.

"Ik ga tot de EK vooral hard doortrainen. Misschien ga ik nog een trainingsstage doen in Parijs van vijf dagen. Daar komen veel goede judoka's samen en dat is fijn judoën. Veel tegenstand hebben, is erg prettig."

Vanwege zijn goede prestaties kreeg Mooren vorige week de vierde dan uitgereikt, een meestergraad in de judosport. "Dat was wel geinig ja. Volgens mij heb ik nu de hoogste band van de hele club, hoger dan mijn trainers."

Boegbeeld van Top Judo Nijmegen, Danny Meeuwsen, zag zijn goede seizoen beloond met de derde dan.

Bron: De Gelderlander

Website door Siteraise