Guusje Steenhuis pakt nationale titel in Nijmegen

NIJMEGEN 8 februari 2010 - Tijdens het NK -20 in de Jan Massinkhal te Nijmegen heeft Guusje Steenhuis overtuigend de nationale titel in de categorie -78 kg. in de wacht gesleept. Na winst op Inge Ekenhorst in de halve finale, versloeg Guusje Karen Stevenson uit Noord-Holland en stelde daarmee nadrukkelijk haar kandidatuur voor deelname aan het EK later dit jaar. Het NK was -na Arlon- het tweede meetmoment op weg naar EK-kwalificatie.

Simone Zwitserloot pakte eerder op dag een zilveren medaille in de klasse -48 kg. Simone bereikte de finale door onder meer Suzanne Zegers te verslaan. In de finale werd een actie van Lilo Schultz door de scheidsrechters beoordeeld als ippon, waardoor Simone haar kans op de titel verloor.

Het was een goed NK -20 voor de judoka's uit Nijmegen. Soeridj Rakhan begon de dag met goed judo en een derde plaats als resultaat. Lotte Smits zette zich knap over de teleurstelling van het verlies in haar eerste partij heen en knokte zich door de herkansingen naar een bronzen medaille. Evelien Donkers verloor in haar tweede partij van Margriet Bergstra, maar stond uiteindelijk ook op 't podium met brons. Kristiaan Laumen verloor in de halve finale van de latere winnaar Tobias Mol, maar won vervolgens de strijd om de derde plaats.

Voor Tessie Savelkouls kwam het NK net te vroeg na een hardnekkige knieblessure, waarvan ze nog maar nauwelijks is hersteld. Joëlle Dam knokte voor wat ze waard was, maar verloor van Maud van Kampen en Leonie van Gastel. Bjorn Engelaar had pech met een bijzonder zware loting en verloor in de eerste ronde van David Miccoli. Talet Oztürk verloor twee maal van een uiteindelijke medaillewinnaar, maar zorgde tussendoor voor een prachtige ippon. Met zes medailles toonden de judoka's van Top Judo Nijmegen aan dat er afgelopen jaar flink progressie is geboekt.

Voor meer foto's: www.frankhendriksfotografie.nl

Website door Siteraise