Nijmegen haalt finales judokampioenschappen binnen

NIJMEGEN 26 februari 2010 - De finale van de Lotto Nationale Judo League wordt de komende 3 jaar wederom gehouden in Nijmegen. De Judo Bond Nederland en de gemeente Nijmegen hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Door het binnenhalen van deze finales kan de oudste stad van Nederland zich opnieuw presenteren als (top-)sportstad.

De Lotto Nationale Judo League is het nationale kampioenschap clubteams voor senioren. In mei 2010 zal de finalestrijd plaatsvinden in het Triavium. De locaties voor 2011 en 2012 zijn nog niet definitief, maar vermoedelijk vinden die eveneens plaats in de Nijmeegse ijsbaan. Tegelijk met de finale voor de senioren in 2010 vindt in het Triavium ook de finale plaats van de nationale jeugdcompetitie (-12, -15 jaar). Tevens worden in Nijmegen de Nederlandse Kampioenschappen Judo tot 20 jaar in 2010, 2011 en 2012 gehouden.
De finale van de Lotto Nationale Judo League is een TV-moment waardoor Nijmegen zich nationaal kan profileren en presenteren als (top-)sportstad. Als tegenprestatie ontvangt de Judo Bond Nederland van de gemeente een subsidie van € 7.000 per evenement voor de Nederlandse Kampioenschappen Judo tot 20 jaar en € 10.500 per evenement voor de finales van de Lotto Nationale Judo League. Van dat laatste bedrag wordt elk jaar door de Bond € 2.500 gereserveerd voor het promoten van de judosport onder de Nijmeegse jeugd.
In de overeenkomst tussen de Bond en de gemeente zijn ook afspraken gemaakt over het professionaliseren van de judosport in Nijmegen. Zo zal de Bond, in samenwerking met Top Judo Nijmegen, InnoSportNL, de St. Maartenskliniek en de Gemeente, helpen bij het verder vormgeven van de plannen voor het Innolab judo.


Bron: www.jbn.nl

Website door Siteraise