RTC Algemeen

Wat is een Regionaal Talentcentrum?
Het RTC biedt de talentvolle judoka vanaf de leeftijd van 12 jaar een aanvullend trainingsprogramma van de JBN aan. De talentvolle judoka krijgt dagelijks een trainingsprogramma aangeboden die op zijn/haar studie wordt aangepast. Alle faciliteiten bevinden zich op maximaal twintig minuten afstand van elkaar, waardoor de judoka hun dag beginnen met sport, vervolgens met studie en afsluiten met sport.


Wat is de landelijke opleidingsstructuur?
Het RTC is een belangrijk onderdeel in de landelijke opleidingsstructuur. Het beoogd resultaat van een goede landelijke opleidingsstructuur is een consistent en hoogwaardig opleidingstraject tot topjudoka, de zogeheten ideale route van talent naar de top. Per leeftijdsfase is onderscheid gemaakt in het trainingsaanbod.

Bid
Om in aanmerking te komen voor een RTC-status moesten alle geĆÆnteresseerde organisaties een voorstel (bid) indienen. Het bid moest een samenwerking zijn tussen diverse clubs.
Stichting Top Judo Nijmegen (STJN) heeft in samenwerking met Tomoda, Judo Academy Nijmegen en Bushi Arnhem in december 2015 het bid uitgebracht. Het RTC team heeft er in de maanden oktober tot december 2015 intensief aan gewerkt. Het bid is met succes afgerond en tijdig ingeleverd. De uitslag was positief en daarom bestaat er sinds het najaar van 2016 een RTC in regio Arnhem-Nijmegen.

Hoe zitten de RTC trainingen in elkaar?
De RTC trainingen zullen worden verzorgd door trainers van alle deelnemende partijen. Dit betekent niet dat er geen STJN trainer aanwezig is, maar dat de trainer die lesgeeft niet altijd een STJN-trainer hoeft te zijn. Er is echter altijd begeleiding van een trainer van STJN. De nadruk van deze judotrainingen zal vooral liggen op randori's.

Voor meer informatie over de RTC trainingen en trainingschema's, klik hier.

Wordt er een topsport-/talentenstatus toegekend aan deelnemers verbonden aan een RTC ?
In de huidige structuur worden talenten statussen primair toegekend door NOC*NSF op basis van bepaalde criteria die veelal te maken hebben met specifieke prestaties.

In overleg met NOC*NSF zullen de criteria worden geƫvalueerd en op basis van de nieuwe NTC-/RTC-structuur al dan niet door NOC*NSF worden bijgesteld.

Meer informatie

Mochten er vragen zijn met betrekking tot het RTC die op onze site niet beantwoord zijn, neem gerust contact op met het RTC-projectleider en STJN penningmeester Jayme Mata (jaymemata@gmail.com).

Direct naar

Hall of Fame

Hall of Fame

Inschrijven

Wil jij graag judoën? schrijf je direct in bij Top Judo Nijmegen en begin zo snel mogelijk!

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina en wij reageren zo snel mogelijk!

Contact
Website door Siteraise