Top Judo Nijmegen


Stichting Top Judo Nijmegen

Stichting Top Judo Nijmegen (STJN)  biedt sinds 21 augustus 2001 judoka's uit de regio Nijmegen de mogelijkheid tot het verder ontwikkelen van hun talent als wedstrijdjudoka. STJN verzorgt de opleiding van jonge, talentvolle judoka's en werkt gestructureerd aan de ontwikkeling van wedstrijdjudoka's.

Topsport

Top Judo Nijmegen wil judoka's faciliteren die streven naar World Class Performance. Dit vraagt om ambitie, motivatie en een grote trainingsinspanning. Hieraan wordt gestructureerd gewerkt door meerdere toptrainers die hun sporen in het wedstrijdjudo reeds hebben verdiend. Daarnaast wordt professionele begeleiding geboden door krachttrainer Jeffrey Meeuwsen, Fysiotherapie Bottendaal en Vidacto (mentale begeleiding). Een deskundig bestuur zorgen voor continuïteit, kwaliteit en visie.

Begeleiding

STJN zorgt ervoor dat de topsporter in spé in alle rust zijn werk kan doen. Toptrainers en coaches zorgen voor een trainingsopbouw waarin continuïteit en samenhang voorop staan. De trainingen staan open voor alle judoka's. Er wordt op geen enkele wijze onderscheid gemaakt op basis van afkomst, kleur, geloof van judoka's en trainers. Diverse topjudoka's uit de regio maken gebruik van de flexibele begeleiding van de technische staf.
Daarnaast  biedt STJN ook medische, mentale en sociaal-maatschappelijke ondersteuning. Om deze begeleiding te kunnen bieden en kwaliteit te waarborgen, werken we samen met professionals in hun vakgebied. Topsport Gelderland begeleidt en adviseert talentvolle sporters en biedt een breed netwerk van faciliterende organisaties. Voor ondersteuning bij fysieke ongemakken kunnen judoka's terecht bij Fysiotherapie Bottendaal, of indien noodzakelijk snel worden doorverwezen naar de afdeling orthopedie van de Sint Maartenskliniek (sportarts Dr. Van den Eedeen en Dr. Komdeur) of het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (orthopeed Dr. Hu). 
STJN heeft zeer goede contacten met het onderwijs in de regio Nijmegen. We hebben afspraken met SSGN (LOOT-school), ROC-Nijmegen, Johan Cruijff College, Hogeschool Arnhem - Nijmegen en de Radboud Universiteit. Zij bieden judoka's de kans om hun maatschappelijke en topsportopleiding te combineren.

Nijmegen

STJN komt uit de oudste stad van Nederland, ruim 2000 jaar geleden door de Romeinen gesticht. Judoka's zijn trots op hun afkomst. Het logo van Top Judo Nijmegen heeft als basis het wapen van de stad. Gastvrijheid kenmerkt zowel de stad, als STJN: wij staan open voor iedereen die op niveau wil komen trainen en wedstrijden wil judoën.


In samenwerking met de gemeente Nijmegen en de Judo Bond Nederland organiseert Top Judo Nijmegen tweemaal per jaar grote nationale titeltoernooien. Het NK -21 en de finaleronde van de Nationaal Kampioenschappen Teams -12/-15 en senioren (voorheen Nationale Judo League) bieden topjudo en trekken volle zalen.

Nijmegen is een echte studentenstad. Met een goede bereikbaarheid en zeer goede voorzieningen biedt de stad jonge talentvolle sporters een goede omgeving om zich te ontwikkelen. STJN heeft veel te danken aan de gemeente Nijmegen, die in 2001 geloofde in de samenwerking tussen judoclubs. Door diverse, externe breedtesporttrajecten (waaronder twee Urban Judoprojecten) doen STJN en haar judoka's iets terug voor de stad en haar inwoners.
Direct naar

Hall of Fame

Hall of Fame

Inschrijven

Wil jij graag judoën? schrijf je direct in bij Top Judo Nijmegen en begin zo snel mogelijk!

Contact

Heeft u een vraag aan ons? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina en wij reageren zo snel mogelijk!

Contact
Website door Siteraise