Wordt Danny Meeuwsen Nijmegenaar van het jaar?

NIJMEGEN 4 januari 2010 - Danny Meeuwsen is genomineerd voor de titel 'Nijmegenaar van het jaar 2009'.  De winnaar wordt op maandag 4 januari 2010 bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen, in concertgebouw De Vereeniging. 

Nijmegenaren konden de afgelopen weken kandidaten opgeven voor de titel ‘Nijmegenaar van 2009’. Een onafhankelijke voordrachtscommissie maakte uit alle kandidaten een voorselectie van vijf kandidaten. Een brede stadsjury (twintig leden) uit alle onderdelen van de Nijmeegse samenleving besliste vervolgens wie van de kandidaten de winnaar wordt. De drie Nijmegenaren die in aanmerking komen voor de eretitel ‘Nijmegenaar van het Jaar 2009’ zijn: Danny Meeuwsen, Joost van Vlijmen en Sijbrand de Jong.

Danny Meeuwsen werd in 2009 voor de vierde keer Nederlands Kampioen judo in de klasse tot 100 kilogram. Eind november miste hij nipt een gouden medaille op de internationale Grand Prix judo in de Chinese stad Qingdao. In korte tijd stond hij vier keer bij een internationaal toernooi op het podium. Zijn carrière is des te opmerkelijker omdat hij kanker overwonnen heeft. De manier waarop hij hiermee omging- en waarvan hij in het programma ‘Vinger aan de pols’ in 2008 uitgebreid verslag deed – hebben veel mensen als heel inspirerend ervaren.

Danny Meeuwsen is een ras-Nijmegenaar. Hij is er geboren en getogen. Hij heeft zich altijd ingezet voor de sportende jeugd in Nijmegen, o.a. als ambassadeur van het project Urban Judo. Behalve topjudoka, is hij fysiotherapeut en geeft hij training aan jonge judoka’s. Door zijn mentaliteit en de manier waarop hij om is gegaan met zijn ziekte, is hij een rolmodel voor de jeugd. Zijn internationale sportprestaties in 2009 stralen af op Nijmegen als topjudostad, en dragen bij aan zijn voorbeeldfunctie.

Bron: De Gelderlander

Voor het volledige artikel: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/article6025515.ece

Website door Siteraise